Soms, heel soms, hebben wij even geen zin meer in water. En zeg nu zelf: vooral βs zomers is een verkoelend drankje extra lekker! Maar omdat frisdrank helaas vol zit met suiker of kunstmatige kleur- en smaakstoffen en verpakt is in plastic is dat niet echt een goede optie. Onze oplossing? Fruitwater! Verfrissend, gezond en nog simpel ook. Hier staan onze favoriete recepten voor fruitwater op een rij.
Gezond fruitwater
Er zijn diverse soorten fruitwater, maar wij hebben hier de echte uitblinkers voor je verzameld. Een glas van dit fruitige lekkers is altijd welkom en zorgt voor een lekkere afwisseling van standaard water. Bovendien is het nog gezond ook, want het zit bomvol vitamines en antioxidanten. Fruitwater is ook een goede truc om voldoende water te drinken als je hier moeite mee hebt.
Zo maak je infused water
Fruitwater zet je binnen een paar minuten op tafel. Pak een grote waterkan, doe er fruit, groente (en eventueel kruiden) in naar smaak en laat de kan vervolgens vollopen met water. Doe er ijsklontjes in voor een extra verkoelend effect.
Recepten fruitwater
Water met citroenschijfjes + komkommer + munt
Snijd een citroen in schijfjes en voeg ongeveer 4 schijfjes toe aan de waterkan. Snijd een kwart komkommer in schijfjes, spoel 2 tot 3 takjes munt af en voeg beide toe.
Gember + sinaasappel + citroenschijfjes
Gember heeft een pittige smaak, dus wees hier voorzichtig mee. Op een waterkant van een liter kun je bijvoorbeeld 6 schijfjes gember gebruiken. Voeg verder schijfjes van een halve sinaasappel en een kwart citroen toe.
Gember + peer + appel + kaneel
Wees ook hier voorzichtig met gember: snijd naar smaak een stuk gember in dunne plakjes. Snijd een halve peer en een kwart appel in partjes en voeg het toe. Maak af met 2 hele kaneelstokjes.
Ananas + mango (optioneel: munt)
Fruitwater met een tropische twist! Snijd een schijf ananas in blokjes, schil een halve mango en voeg beide toe aan de waterkan. Als je van munt houdt, dan zijn 2 takjes munt hier ook erg lekker bij.
Rood fruit + munt + citroenschijfjes
Tip: gebruik diepvriesfruit voor dit fruitwater recept. Zo wordt het water nog verkoelender. Voeg verder 2 takjes munt toe en 4 schijfjes citroen.
Sinaasappel + tijm
Snijd een hele sinaasappel in schijfjes en voeg samen met 2 takjes tijm toe aan de waterkan.
Watermeloen + bosbes (+ optioneel basilicum)
Snijd een kwart watermeloen in stukjes en voeg (zonder schil) toe aan de waterkan. Voeg (diepvries)bosbessen toe.
Kiwi + sinaasappel + munt
Schil een hele kiwi en snijd in partjes, snijd een halve sinaasappel in schijfjes. Voeg beide toe aan de waterkan.
Grapefruit + rozemarijn
Voeg voor deze kruidige variant twee schijfjes grapefruit en ongeveer 2 takjes rozemarijn toe aan het water.
Hoewel je het fruitwater gelijk kunt drinken, is de smaak 2 uur na bereiding het lekkerst. Zet de waterkan in de tussentijd in de koelkast. Je kunt fruitwater gekoeld minimaal 2 dagen bewaren. Enjoy!