‘Wijnen, wijnen, wijnen.’ Zonder alcoholisme aan te moedigen, kan er op z’n tijd niets boven een lekkere wijn. Maar waar je de Pinot Noirs, Merlots, Syrahs en Malbecs van deze rode wijnwereld waarschijnlijk wel – al is het van naam – kent, gaat dat voor de temperamentvolle Spaanse schone van Amsterdam Tinto vast niet op. Een vegan rode wijncocktail, om het beestje bij de naam te noemen. Maak ruimbaan in je koelkast voor deze vegan, alcoholische druivensap. Santé, cheers, chin chin!
Is elke alcoholische drank vegan?
Net gestart met je vergroeningsreis? Good job! Mocht je het op een volledig plantaardige boeg willen gooien, neem dan ook zeker je alcoholische versnaperingen onder de loep. Waar je zou verwachten dat dit zonder twijfel een natuurproduct is – want hé het wordt toch van druiven gemaakt? -, blijkt het tegendeel waar te zijn. Er gaat een beerput aan nieuwe info voor je open. Get prepared!
Da’s toch best verrassend, niet? Tuurlijk zijn er genoeg én komen er steeds meer vegan alcoholische versnaperingen op de markt, maar het gros is toch echt niet te labelen als ‘100% plantaardig.’ Dat zit ‘m in het feit dat sommige dranken dierlijke ingrediënten bevatten of dat er dierlijke stoffen bij het maakproces (klaringsproces voor de kenners) aan te pas komen.
Gouden rakker: Is bier vegan?
Wine o’clock: Is wijn vegan?
Waar bier dus meestal een veilige keuze voor de vegans onder ons is, is het verhaal voor wijn iets genuanceerder. In een notendop: na het gistingsproces van de druiven tot alcohol is het een troebel geheel. Het nodigt nog niet per se uit om verorberd te worden. Vandaar dat het wordt ‘geklaard’ of in Jip en Janneke taal: helder wordt gemaakt. Om de wijn te verhelderen, zijn er hulpstoffen nodig. Nu kunnen die van plantaardige of dierlijke komaf zijn. Kijk je naar die tweede dan moet je denken aan hulpstoffen als gelatine, vislijm, kippenei (albumine) of (melk)eiwit. Veel wijnboeren kiezen vaak nog voor die tweede, authentieke wijnmaakmethode.
Of je als vegan dan maar beter de wijn links kan laten liggen? Zeker niet! Er zijn namelijk steeds meer prachtige, 100% vegan wijnen. Benieuwd aan welke je zoal kan denken? Check dan vooral dit superhandige overzicht. En ja, daar zitten ook tal van mooie wijnen tussen die je gewoon bij jou in de buurtsuper koopt.
All the way: Is sterke drank vegan?
Hoe weet ik of een alcoholische drank wel / niet vegan is?
Hierboven hebben we natuurlijk al aangegeven welke dranken over het algemeen groen licht zijn voor de vegans. Toch twijfels of jouw alcoholische drank van top tot teen plantaardig is? Check dan eens de app: Veggiebeers. Een app die in samenwerking met Barnivore (de wereldwijde gids voor vegan bier, wijn en sterke dranken) is ontwikkeld. Vanuit je broekzak alle kennis binnen handbereik, hoe handig is dat!
Waarom de ‘druivensap’ van Amsterdam Tinto kopen?
De vegan alcoholbranche zit niet stil. Integendeel zelfs! Het is booming. Er zijn steeds meer alcoholische versnaperingen die met verve het label ‘vegan’ mogen dragen. Eén die een podium verdienen, is de plantaardige wijncocktail van Amsterdam Tinto. De borrelgrage breinen achter dit groene merk zijn Wiebe van den Enge en Anna Möller. Samen zijn ze hun krachten voor het genieten van ‘t leven gaan bundelen. De heerlijke uitkomst hebben ze in de wijnfles gecovered.
Ongeacht het seizoen zin in een Spaanse summer sparkle? Als je weet dat ‘ie is geïnspireerd op het Spaanse zomerdrankje tinto de Verano, dan kan je ervan uitgaan dat deze rode rakker vol temperament, fruitig- en frisheid zit. Een Spaanse schone die je beter wil leren kennen.
Voor de vegan wijncocktail wordt rode wijn uit de Duitse wijnregio de Pfalz als basis voor deze alcoholische lekkernij gebruikt. Mix siroop van citroen, grapefruit, bruisend water en de alcohol, en je krijgt deze duurzame knapperd. En dat alles met een laag alcoholpercentage. Een echte doordrinker bij de borrel of ideale partner als je een perfecte wijn-spijscombi zoekt.
Voordelen van rode wijncocktail van Amsterdam Tinto
Soms wil je gewoon eens iets anders proberen. Iets wat je nog niet kent, maar wat vanaf de eerste nip naar meer smaakt. Dat ga je sowieso hebben bij de vegan wijncocktail van Amsterdam Tinto. En hij gaat nóg appetijtelijker smaken als je weet dat ‘ie:
- Volledig vrij van dierlijke ingrediënten is
- In Nederland wordt gemaakt
- Laag in alcohol is
- Je twee glazen uit één fles haalt
Waar koop je de vegan wijncocktail van Amsterdam Tinto?
Nu kunnen we ons zo voorstellen dat je spontaan dorst hebt gekregen van dit lekkermakende verhaal. In een click koop je je dosis van deze dorstlesser in onze ZustainaStore.
Aangezien ‘ie voor elke gelegenheid uit de koelkast gehaald kan worden, hebben we ‘m ook een prominente plek in enkele van onze KerstBoxen gegeven. Want zeg nu zelf, Kerst is tafelen, gezelligheid en genieten van overheerlijke wijn-spijscombi’s. Dan kan je deze laag-alcoholische sparkle zonder dierlijke ingrediënten er goed bij hebben. Buen provecho!
Heb je zoiets van: ‘ik wil het niet alleen bij informatie over groene producten houden, geef mij liever tweemaandelijks een bups green goodies op m’n deurmat!’ Dat kan. Member van ZustainaBox worden doe je hier. Als member krijg je met je persoonlijke kortingscode altijd 20% korting in onze ZustainaStore.
Daarnaast kan je natuurlijk ook (zakelijk) losse boxen kopen. Voor jezelf, vrienden, familie, collega’s of medewerkers. De keuze is reuze: van Heidi’s Box Regular of Premium tot de Terug naar Kantoor Pakketten en eco-relatiegeschenken.